"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄЦБ не рятуватиме єврозону широкомасштабними інтервенціями

Неділя, 8 січня 2012, 11:27

Сценарій розпаду єврозони - це "цілковита фантазія", саме так слід сприймати всі розмови про нього.

Про це заявив член правління Європейського центрального банку Люк Коен.

При цьому він визнав, що, незважаючи на прийняті європейськими лідерами заходи, все ще існує невизначеність.

"Дійсно, невизначеність щодо збереження єврозони все ще існує, але я вважаю, що подібну гіпотезу слід сприймати лише як фантазію", - цитує Росбізнесконсалтинг.

Реклама:

За словами Коена, європейським лідерам не слід покладатися на те, що ЄЦБ рятуватиме єврозону широкомасштабними інтервенціями.

"Придбання Європейським центробанком державних облігацій периферійних країн єврозони не є вирішенням проблеми", - зазначив Коен, додавши, що подібні дії ЄЦБ не зможуть відновити довіру фінансових ринків, оскільки вони не спрямовані на усунення дисбалансів, що лежать в корені проблеми.

"Довіру фінансових ринків не буде відновлено, поки оголошені європейськими лідерами на саміті ЄС 9 грудня заходи не будуть застосовані на практиці", - підсумував він.

Новий бюджетний пакт, попередньо погоджений європейськими лідерами на саміті Євросоюзу в Брюсселі 9 грудня 2011, передбачає юридичну відповідальність держав за невиконання програми проведення узгодженої податкової та бюджетної політики, що буде відображено на законодавчому рівні через поправки до існуючих європейських конвенцій.

У документі передбачається, що в разі недотримання країною бюджетної дисципліни вона може бути притягнута до відповідальності перед Європейським судом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: