У Азарова не бачать підстав для подорожчання хлібу

Середа, 4 січня 2012, 15:21 -

Жодних підстав для подорожчання хлібу у 2012 році немає, оскільки у державних засіках буде достатній запас зерна.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів

"Недавно у ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що українців у новому році чекає підвищення цін на автомобілі, бензин, хліб. І якщо заяви про дорожчання авто можуть бути підказані продавцями машин, адже саме їм вигідно, щоб люди кинулися купувати "поки дешеві машини", то ціни на хліб хвилюють в першу чергу небагатих громадян", - зазначили в уряді.

"Утім, жодних підстав для подорожчання хліба немає. Очікуваному слабкому через несприятливі погодні умови урожаю 2012 року допоможе щедрий урожай 2011 року, частка зерна якого буде збільшена в перехідних запасах", - наголошується у повідомленні.

Реклама:

Хліба в державних засіках буде достатньо, навіть якщо найбільш песимістичні прогнози на врожай 2012 року виправдаються, тому підстав для подорожчання короваїв не виникне, вважають в уряді.

"Саме наповнення внутрішнього ринку продовольчої пшениці в 2012/13 маркетинговому році буде основою для формування стабільної цінової ситуації на ньому. Зараз урядом розробляються і приймаються ряд організаційних заходів з цього питання", - зазначають у Кабміні.

А от щодо прогнозованого ЗМІ подорожчання імпортних автомобілів навпаки - рішень, які б впливали на ринок машин, на розгляді уряду поки немає, сказано в повідомленні.

"Підставою для підвищення цін на бензин в ЗМІ називають передусім спекулятивні прагнення нафтотрейдерів. Заперечувати такі бажання, звичайно, не можна. Однак жодних об'єктивних причин для подорожчання бензину немає. А будь-яким спекулятивним змовам монополістів буде дана жорстка відсіч", - підкреслюють в уряді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: