Мінрегіонбуд контролюватиме кошти на лічильники для українців

Понеділок, 30 січня 2012, 18:14

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір виступити головним розпорядником коштів держбюджету із забезпечення багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку-регулювання води і теплової енергії.

Така ініціатива міститься в проекті постанови Мінрегіонбуду "Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті за програмою "Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку та регулювання води і теплової енергії", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, бюджетні кошти для закупівлі засобів обліку, включаючи роботи та послуги з їх проектування, призначені для будинків, в яких створене або ухвалене рішення про створення у 2012 році об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) чи житлово-будівельний кооператив (ЖБК).

Відбором об'єктів для встановлення тепло-водолічильників буде займатися відповідна комісія Мінрегіонбуду, повноваження зі створення якої також закріплені за міністерством.

Реклама:

"Пріоритет надається рішенням об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які прийняли рішення про створення ОСББ у поточному році", - йдеться в проекті постанови.

Замовниками-одержувачами коштів на закупівлю та проведення необхідних проектних робіт із установки лічильників можуть виступити держпідприємства із не менш ніж п'ятирічним досвідом роботи у галузі ЖКГ, розвиненою мережею регіональних підрозділів та досвідом у реалізації держпрограм, у тому числі - виконання функцій підрядника.

Сучасний засіб обліку та регулювання в документі визначено як: домовий вузол обліку води і теплової енергії з високою точністю вимірювання і рівнем захищеності від втручання в його роботу, здатний до об'єднання декількох приладів в єдину інформаційну мережу, з можливістю дистанційної передачі інформації і пристроєм автоматичної подачі теплоносія .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: