За ікру, стерлядь, осетрину та пересування чиновників "Нафтогазу" українці заплатять 77 мільйонів

П'ятниця, 27 січня 2012, 13:35

Обслуговування головного офісу монополії та пересування в просторі її керівників коштуватиме 77 мільйонів на рік.

"Деруни з ікрою, уха зі стерляді, осетрина та лосось під "HennesyVSOP" – меню обідів десяти керівників "Нафтогазу", пишуть "Наші гроші".

Забезпеченням всіх умов для "Нафтогазу" займається його дочірнє підприємство "Нафтогазобслуговування". Саме воно має забезпечити босам майже все, про що піде мова далі (лише бензин та польоти замовлено на стороні). Усі нижчевикладені дані опубліковано в "Віснику державних закупівель", підкреслює видання.

"Отже, приймальня голови "Нафтогазу" Євгена Бакуліна має бути постійно забезпечена чотирма сортами зернової кави, чаєм, печивом та цукерками десятків видів, мінералкою "Евіан", "Боржомі" та іншими. Дещо менший вибір для трьох інших приймалень", - пишуть "Наші гроші".

Реклама:

Усі наступні види харчування з ресторанним обслуговуванням  замовлено виходячи з розрахунку на десять осіб і з певною періодичністю, причому прямо в офісі "Нафтогазу".

Шість разів на місяць "спартанські" кава-брейки – чай, кава, трохи печива, цукерок, мінералки та лимону.

П’ять разів на місяць простенький фуршет: бутерброди з червоною ікрою, баликом, салом, рибою, пиріжки, риба в клярі, крученики з грибами та чорносливом, пиріжки з яйцями та грибами, шашлик з курятини та лосося, овочеве, м’ясне, рибне та фруктове (виноград, яблуко, груша, ківі) асорті. "Усе це можна запивати горілкою "Неміров преміум", коньяком "Алекс голд", білим "Шардоне" та червоним "Мерло". Тобто нічого неймовірного", - іронізують журналісти.

Три рази на місяць VIP-фуршети. "До попереднього меню додаємо канапе, шашлик з креветок, мідії запечені з сиром, кільця кальмарів, рибні палички з лосося, корзинки з печінки тріски, деруни з ікрою, млинці з грибами, ананаси. Міняємо алкоголь: горілка вже "Гетьман", коньяк вже "Hennesy VSOP", - перераховує видання.

"Переходимо до обідів, п’ять разів на місяць. На вибір борщ або грибна юшка, буженина, котлети з індички або відварний лосось. На гарнір картопля фрі чи рис. З салатів або нарізка з свіжих овочів, або "Козирний" (пекінська капуста, помідори, балик, сир, майонез). До цього фрукти та хліб. До хлібу – нічого", - йдеться в публікації.

Два рази на місяць будуть VIP-обіди, "де вже заплановано і до хліба". Це знову ж таки згадані вина та "Гетьман" з "Hennesy VSOP". Меню відрізняється наявністю юшки з стерляді, відварного язика, тушкованих овочів, картоплі по-селянськи, смаженої осетрини, телячого стейку, домашньої ковбаси та сала і знову ж таки різного асорті.

"Усе це щастя, нагадаємо, розписано на десять осіб. І коштує 1,49 млн гривень на рік. Тобто купка людей банально зїдатиме понад 120 тис. гривень на місяць, або 12 тис. гривень на одну персону в місяць", - підкреслює видання.

Довідково: середня зарплата в Україні становить близько 3 тис. гривень. Тобто один керманич "Нафтогазу" в місяць на обідах та фуршетах в своєму офісі з’їдає чотири зарплати пересічного українця. Відзначимо, що він їсть ще й не кожен день, а лише кілька разів на місяць.

"Переходимо до офісного життя, куди входить прибирання 8,2 тис. квадратних метрів головного офісу на вул. Хмельницкого, 6 та 500 "квадратів" по вул. Гонти, 3-а, вивіз сміття, обслуговування телевізорів, кондиціонерів, акваріуму та вентиляції, прання білизни, миття вікон, очищення подвір’я та даху від снігу, послуги ксероксу (60 тисяч сторінок на місяць), забезпечення питною водою (420 бутилів на місяць). Також сюди входить поточний ремонт – підфарбувати, підклеїти шпалери чи паркет, поміняти кілька дверей, панелей підвісної стелі, щось там по фасаду", - перераховує видання.

В результаті: підтримання офісу "Нафтогазу" в робочому стані коштує 11,81 млн гривень на рік, або майже мільйон гривень на місяць.

Охорона офісу "Нафтогазу" – ще 2,67 млн гривень на рік. Польоти керівництва "Нафтогазу" в комфортних умовах – 4,81 млн гривень на рік. Оренда 90 автомобілів з водіями – 44,22 млн гривень на рік. Технічне обслуговування цих автомобілів – 9,86 млн гривень. Бензин по 10,94 грн./л – 1,99 млн гривень.

"Все загалом: 76,85 млн гривень на рік, або 26 тисяч середніх зарплат звичайних українців. Чи майже 100 тисяч мінімальних пенсій", - підсумовують "Наші гроші".

Скани меню чиновників "Нафтогазу"

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!