"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кінокомпанії об'єдналися заради відродження українського кіно

Четвер, 26 січня 2012, 17:23

Низка провідних кінокомпаній України створили першу в історії національного кіно організацію - Українську Кіно-Асоціацію.

Кінопродюсери, дистриб'ютори, представники кінотеатральних мереж об'єдналися, щоб спільно дати потужний імпульс розвитку однієї із найбільш креативних і багатообіцяючих галузей країни, повідомляє аг5ентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу новоствореної організації.

За словами одного з ініціаторів створення асоціації - керівника компанії "Артхаус Трафік" Дениса Іванова, кінобізнес повинен об'єднатися для створення сучасної, конкурентоспроможної індустрії.

"Довгий час Україна залишалася на узбіччі глобального кінопроцесу. На наш ринок зливали, в основному, російські серіали і голлівудські блокбастери - свого продукту не було. Сьогодні потрібно не тільки знімати власне кіно, але і зробити його модним серед українців. Ми хочемо, щоб глядач із задоволенням дивився якісний національний продукт", - говорить Іванов.

Реклама:

У 2012 році Кіно-Асоціація зробить ставку на розвиток кінотеатральної інфраструктури.

"У цьому році одним із наших пріоритетів буде стимулювання збільшення кількості кіноекранів в країні. Чим більше екранів, тим більше глядачів побачить український фільм, тим прибутковішим стане національний кінобізнес. А значить, з'являться гроші для інвестиції в нові проекти. У кіно кількість перетворюється на якість - це факт", - говорить продюсер компанії Pronto Film Ігор Савиченко.

Також у планах Української Кіно-Асоціації - активна участь у розробці нового законопроекту "Про кінематографію" та "Концепції Державної програми розвитку національної кіноіндустрії на 2012-2017 рр..".

Нині у Кіно-Асоціації 12 українських компаній: Pronto Film, Arthouse Traffic, Film.ua, Postmodern, Kinofabryka, Interfilm Productipn Studio, Digital Cinema Ukraine, Kinotur Digital Intermediate Lab, Patriot Film, "Лінія-Кіно", "Кіноманія", "Синергія".

Ще дві громадські організації (Асоціація продюсерів України і АРМА-України) почали процедуру вступу.

Президентом асоціації був обраний Денис Ржавський, виконавчим директором - Марія Говоруха.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: