Київ урегулює торгівлю на Андріївському у спеціальному статуті

Вівторок, 24 січня 2012, 15:12

Київська міська державна адміністрація має намір урегулювати підприємницьку діяльність на Андріївському узвозі в спеціальному статуті вулиці.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу КМДА.

За словами голови міськадміністрації Олександра Попова, Андріївський узвіз стане першою вулицею в країні, яка матиме власний статут.

"Ідея надати Андріївському узвозу особливий статус і затвердити його статут належить киянам. Ми підтримаємо таку ініціативу, але визначати конкретні позиції, задекларовані цим документом, будуть самі кияни", - повідомив він.

Реклама:

На думку Попова, Андріївський узвіз має зберегти свою унікальність, а також історичну значимість.

"Я пропонуватиму чітко зафіксувати у статуті поверховість, якої повинні дотримуватися при реконструкції, прописати умови ведення бізнесу, у першу чергу - торгівлі. Необхідно врахувати культурну і туристичну складові", - додав він.

Також, за його словами, статут повинні вилити із бронзи або латуні й у вигляді пам'ятного знака встановити на початку вулиці.

Як повідомлялося, у листопаді 2011 року КМДА закрила рух Андріївським узвозом для автотранспорту до червня 2012 року.

Обмеження руху пов'язане із ремонтом, реставрацією, благоустроєм, реконструкцією інженерних мереж, ремонтом пішохідних тротуарів і проїзної частини узвозу, а також озелененням і благоустроєм вулиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!