Янукович обіцяє, що у 2012 році українці відчують результати реформ

Вівторок, 24 січня 2012, 10:01

Президент Віктор Янукович заявляє про наміри влади в 2012 році зберегти динаміку зростання економіки і прогнозує, що громадяни відчують реальні позитивні результати реалізованих в країні реформ.

Про це він заявив в інтерв'ю для спільного проекту The New York Times News Service & Syndicate і "Сегодня Мультимедіа" - альманаху "Україна і світ 2012. Глобальна повістка", передає "Інтерфакс-Україна".

"2012 рік - це рік, який покаже результати нашої роботи і дозволить нам оптимізувати ті реформи, які ми почали. У 2012 році ми ставимо завдання як мінімум зберегти динаміку зростання економіки", - сказав президент.

При цьому він в черговий раз звернув увагу на те, що влада України продовжує роботу з економізації зовнішньої політики країни.

Реклама:

"Сьогодні наша дипломатія спрямована на захист українських національних економічних інтересів", - сказав Янукович, додавши, що паралельно створюються умови для залучення інвестицій.

Глава держави також підкреслив, що розширення повноважень регіонів стане реальним початком реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Він також нагадав, що в 2012 році акцент в імплементації реформ буде зміщений з центру в регіони.

"Ефективна економіка, покращення життя людей, будівництво сильної держави - це наші цілі. До них ми можемо прийти тільки через модернізацію країни. Безумовно, цей рік вже дасть можливість відчути результати цих реформ і значно розширить повноваження регіонів", - сказав Янукович.

"Я - прихильник посилення місцевого самоврядування", - підкреслив президент, додаючи, що мова йде про тривалу роботу, яка не буде завершена за 1-2 роки.

"Децентралізація влади покращить якість життя людей, тому ми повинні пройти цей довгий і непростий шлях", - переконаний Янукович.

Янукович відзначив вже досягнуті успіхи в реалізації реформ, зокрема, прийняття Податкового і Бюджетного кодексів.

"Податковий кодекс був прийнятий з певними недоліками - багато в чому ми врахували критику і внесли виправлення. І я б відзначив це як досягнення, тому що з цим документом Україна вперше за 20 років незалежності отримала правила для бізнесу", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: