Нові газові домовленості будуть одразу після виборів у Росії - ЗМІ

Понеділок, 23 січня 2012, 11:11

Москва і Київ іще напередодні новорічних свят узгодили базові деталі подальшої співпраці у газовій галузі.

При цьому, крім умов створення газотранспортного консорціуму, також обговорюються можливості участі російського капіталу в структурі власності 20 українських промпідприємств, пише газета "Экономические известия" із посиланням на джерело в НАК "Нафтогаз України".

"Ця умова була висунута РФ, вона зачепила інтереси великого українського бізнесу і, природно, викликала несхвальну реакцію серед його власників", - сказав співрозмовник видання.

При цьому він звернув увагу, що нерозв'язних питань у переговорах немає, тому незабаром вони мають дійти до свого логічного кінця.

Реклама:

Але підписання нових домовленостей планується, як наполягає російська сторона, після завершення президентських виборів в РФ на рівні глав держав.

"Очевидно, що підписи під новими угодами будуть поставлені президентом України Віктором Януковичем, а з боку Росії - Володимиром Путіним", - зазначив співрозмовник видання.

Як відомо, Україна і Росія наближаються до завершального етапу газових переговорів. Про це в п'ятницю заявив прем'єр Микола Азаров.

"Зараз, нарешті, ми наближаємося до фінішу або, так би мовити, до завершального етапу цих переговорів. Мені дуже хотілося б, щоб вони пройшли якомога швидше. Дуже хотілося б, тому що я знаю реальну ситуацію ", - зазначив глава Кабміну.

Розвиток співробітництва у газовій галузі, за його словами, українська сторона вважає можливим шляхом створення тристороннього консорціуму з управління і модернізації газотранспортної системи за участю РФ і ЄС.

Прем'єр також підкреслив, що в процесі переговорів України не іде на односторонні поступки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!