Київ знову позичить, щоб розрахуватися за євробондами

Понеділок, 16 січня 2012, 19:04

Київська міськдержадміністрація схиляється до погашення в 2012 році єврооблігацій на 250 млн доларів за рахунок коштів від розміщення гривневих муніципальних облігацій.

Про це заявив заступник глави міськдержадміністрації Руслан Крамаренко в інтерв'ю інтернет-виданню "Реальна економіка".

"Напевно, ми погасимо цей борг за рахунок випуску облігацій внутрішньої держпозики. Очевидно, п'ятирічних. Зараз погана процентна ставка. Ми будемо прив'язуватися до котирувань державних цінних паперів плюс три відсотки", - сказав він.

Крамаренко додав, що київській владі буде потрібно отримати в Міністерстві фінансів відповідне погодження ставки і обсягу випуску таких облігацій.

Реклама:

В якості альтернативного варіанту отримання коштів для розрахунків він назвав залучення столицею нової зовнішньої позики.

"Є кілька пропозицій з отримання містом бріджевий кредиту на суму зовнішнього боргу - 800 млн доларів. З такою пропозицією до нас звертаються кілька іноземних інвестиційних банків. Позика, якщо ми підемо цим шляхом, буде залучатися для того, щоб ми достроково викупили всі свої зобов'язання і тим заощадили певну суму грошей", - пояснив заступник голови КМДА.

Втім, за його оцінкою, реалізація такого варіанту менш вірогідна.

"Враховуючи це (курсові ризики), а також короткостроковість цієї позики, швидше за все, ми відмовимося від такого варіанту і підемо шляхом випуску гривневих облігацій", - підкреслив Крамаренко.

Як повідомлялося, Київ у листопаді 2007 року випустив п'ятирічні єврооблігації на 250 млн доларів під 8,25% річних.

Нині в обігу перебуває також випуск єврооблігацій Київ-2015: папери випущені в жовтні 2005 року на 250 млн доларів під 7,98% річних.

Наприкінці червня 2011 року Київ розмістив п'ятирічні єврооблігації на 300 млн доларів із прибутковістю 9,375% річних з метою рефінансування випуску євробондів 2004 року на 200 млн доларів, випущених під 8,625% річних, і реалізації соціально-економічної програми розвитку міста.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: