"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ:Газова суперечка - лише спектакль

Субота, 14 січня 2012, 10:41

Заяви представників української влади про несправедливість ціни на російський газ - лише оманливі маневри, покликані прикрити реальну суть того, що відбувається.

Напередодні 2012 року в парламенті України відбулася нетипова, як для Партії регіонів, історія, пише DT.UA.

Нібито віце-прем’єр Андрій Клюєв не тільки закликав однопартійців терміново внести на розгляд ВР законопроект про реформування ("оренду", як висловився згодом Бойко) ГТС і "Нафтогазу", а й нібито наполегливо переконував "проводиря" регіоналів у парламенті Єфремова "проголосувати" цей законопроект, щоб терміново, до Нового року, отримати закон, що розв’язує руки потенційним "орендарям" української ГТС — росіянам.

Ухвалення закону зупинила Банкова. І тепер президент Янукович із нетерпінням очікує повернення Клюєва з воднолижного відпочинку та його пояснень з приводу того, що сталося.

Реклама:

Перед візитом Азарова в Москву Банкова бачила схему так: з 1 січня "Газпром" знижує ціну на газ, а невдовзі підписується міжурядова угода щодо ГТС, і при її ратифікації в Раді пакетом змінюється все чинне законодавство.

Проте річ у тім, що Путін так схеми не бачив: він відмовився від зниження ціни без урегулювання тем ГТС і внутрішнього ринку, він відмовився від погодженої схеми консорціуму: 40 — Україна, 40 — Росія, 20 — ЄС і зажадав контрольного пакета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: