На Дунаї з'явилися пірати

П'ятниця, 13 січня 2012, 14:34

На Дунаї з'явилися пірати, які нападають на судна, в тому числі і з холодною зброєю.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу приватного акціонерного товариства "Українського Дунайського пароплавства" (УДП, Одеська область).

Прес-служба підприємства наводить приклади, що 4 січня на баржу УДП-1724 напали близько 15 осіб.

Вони вимагали спиртне, сигарети, гроші, паливо, обшукали баржу. Шкіперу погрожували ножем, матроса мали намір викинути за борт.

Реклама:

Грабіжники на човнах забрали з собою дві бухти троса по 100 метрів і старі маневрові троси довжиною близько 150 метрів. На щастя, моряки не постраждали.

Напад стався на території Румунії, і УДП звернулося до поліції портів Хиршова і Фетешті.

Також, 7 січня, за повідомленням капітана теплохода "Капітан Бабкін", під час нічної стоянки на 1110 км пірати зробили спробу розкрадання вантажу з баржі УДП-СЛ-011, проте екіпаж відбив напад.

В УДП відзначають, що подібні напади трапляються не вперше, напади піратів відбувалися і в 2011 році і раніше. Проте зараз напади на флот УДП стали регулярними.

Особливо це стосується несамохідних суден, які в результаті проводок змушені перебувати на якірних стоянках без спостереження з боку екіпажів самохідних суден.

"Бандитські дії з боку місцевого населення і практично повне потурання з боку румунської влади призвели до того, що існує загроза здоров'ю і життю членів екіпажів суден. Пароплавство зазнає великих фінансових втрат, пов'язаних із крадіжкою суднового майна, особистих речей моряків", - говорить заступник голови правління УДП Юрій Міцкевич.

"Крім того, піратство завдає шкоди діловому іміджу УДП. З огляду на те, що вантажоодержувачу доставляється вантаж не в повному обсязі, до судноплавної компанії пред'являються комерційні претензії та штрафні санкції. Треба негайно припинити протиправні насильницькі дії, свавілля й злочини на румунській ділянці річки. Дунай, як транспортний коридор для всієї Європи, повинен використовуватися виключно для міжнародного і, головне, безпечного судноплавства", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!