"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати не дозволили варити самогон для власного вжитку

Вівторок, 10 січня 2012, 17:55

Верховна рада відмовилася дозволити самогоноваріння без мети збуту.

За відповідний проект закону №9034 у першому читанні проголосувало 35 депутатів за мінімально необхідних 226, передають "Українські новини".

Рада відмовилася виключити з Кодексу про адміністративні правопорушення статтю 176, що передбачає покарання за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва, виготовлення або зберігання апаратів для їх виробництва у вигляді штрафу в розмірі 3-10 не оподатковуваних податком мінімумів доходів (51-170 гривень).

Автор законопроекту - депутат Ради від фракції Партії регіонів Олег Надоша мотивував ініціативу тим, що питання про заборону або дозвіл самогоноваріння обговорюється багато років, але практика показує, що будь-які заборони такої діяльності є даремними.

Реклама:

На його думку, держава не має обмежувати право людини виробляти із продуктів своєї праці алкогольні напої лише для свого споживання, тому що вона може користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб.

У квітні 2010 року депутат Ради від ПР Василь Чуднов запропонував парламенту посилити відповідальність за самогоноваріння, однак законопроект було пізніше відкликано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!