Путін думає, що США вклали у вибори в Росії сотні мільйонів

Четвер, 8 грудня 2011, 18:35

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє, що з-за кордону намагаються вплинути на виборчий процес в Росії.

Як передає УНІАН, про це Путін сказав на засіданні координаційної ради Загальноросійського народного фронту в Москві.

"Усередині країни йде політична боротьба, і на міжнародній арені йде політична боротьба... Що там казати, ми - найбільша ядерна держава і такою залишаємося. Це викликає певні побоювання у наших партнерів. Нас так погойдують, щоб ми не забували, хто на нашій планеті господар, щоб слухалися і відчували, що у них є важелі впливу всередині нашої країни", - сказав Путін.

"Якщо мова йде про гуманітарні питання - це нормально, але коли гроші з-за кордону вкладаються в політичну діяльність всередині країни - це має змусити нас замислитися. Особливо неприпустимо вливання іноземних грошей у виборчі процеси", - підкреслив він.

Реклама:

Один з учасників засідання сказав, що на ці цілі Держдепартамент США офіційно виділив 9 млн доларів, на що Путін заявив: "Більше. Там сотні мільйонів доларів вкладається в цю роботу".

За його словами, потрібно виробляти форми захисту від втручання ззовні.

"Ми за те, щоб у нас за політичним процесом стежили іноземні спостерігачі. До речі, у США взагалі не допускають нікуди спостерігачів. Там дуже жорстко насправді і набагато менш ліберально, ніж у нас. Коли починають фінансувати організації, які є нібито національними, але фінансуються за іноземні гроші, і виконують під музику іноземної держави під час виборчого процесу, це неприпустимо... Ми повинні огородити себе від втручання у наші внутрішні справи і захистити наш суверенітет", - вважає Путін.

При цьому він підкреслив, що "не потрібно нагнітати й казати, що там всі вороги, що якась змова проти нас".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!