Янукович скасував "місцеву складову" у альтернативній енергетиці

Четвер, 8 грудня 2011, 18:23

Президент Віктор Янукович підписав закон про скасування вимоги "місцевої складової" для об'єктів відновлюваної енергетики, будівництво яких розпочнеться до 1 січня 2012 року.

У той же час інші об'єкти відновлюваної енергетики для отримання "зеленого" тарифу повинні використовувати не менше 15% української сировини, матеріалів, обладнання, робіт і послуг при здачі в експлуатацію в 2012 році, не менше 30% - при здачі в 2013 році і не менше 50% - при здачі в 2014 році, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Верховна рада 18 листопада прийняла закон № 4065-VI "Про внесення змін до статтю 171 закону України "Про електроенергетику" в частині визначення питомої ваги українських товарів у вартості будівництва об'єкта електроенергетики".

В даний час в Україні ведеться будівництво чотирьох великих вітряних електростанцій - "Вітряний парк" Новоазовський"(Донецька обл.),"Вітряний парк "Очаківський" (Миколаївська обл.), "Ботіевська ВЕС" (Запорізька обл.), "Вітряний парк Новоросійський" (Херсонська обл.).

Реклама:

Перші два проекти реалізуються ТОВ "Фурлендер ВіндТехнолоджі", третій - найбільшим вертикально інтегрованим енергохолдингом країни - "ДТЕК", четвертий - ТОВ "Віндкрафт Україна".

Крім того, до кінця року може стартувати будівництво ВЕС потужністю 12,5 МВт у Львівській області (девелопер - компанія "Еко-Оптіма"), частково фінансується ЄБРР.

В даний час в Україні ведеться будівництво однієї з найбільших у світі сонячних електростанцій "Перово" (АРК), девелопер - компанія Activ Solar (Австрія).

Група компаній Ekotechnik Praha будує велику геліоелектростанцію в Богуславі (Київська обл.).

У країні також реалізується ряд дрібніших проектів, зокрема, ТОВ "Енергоінвест" будує геліоелектростанцію потужністю 1,786 МВт у Вінницькій області, ЗЕА "Новосвіт" - малу гідроелектростанції "Мар'їна Гать" у Чернівецькій області, сонячну електростанцію потужністю 1,4 МВт у Вінницькій області .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!