Єврокомісія запідозрила Apple у змові з видавцями електронних книг

Середа, 7 грудня 2011, 11:40

Єврокомісія почала розслідування відносно корпорації Apple і п'яти найбільших видавництв, запідозривши їх у порушенні антимонопольного законодавства на ринку електронних книг.

Європейські регулятори перевірять діяльність Hachette Livre, підрозділу французького видавничого дому Lagardere Publishing; Harper Collins, що належить News Corp. Руперта Мердока, яка входить до CBS Corp. видавництва Simon & Schuster., повідомляє "Лента.Ру".

Також будуть перевірені видавництво Penguin, яким володіє британська Pearson Group, і німецьке Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck.

Як вважають в Єврокомісії, Apple і зазначені видавництва могли змовитися щодо цін на електронні книги, які можуть скачати користувачі iPhone і iPad в онлайн-магазині iBook.

Реклама:

Дії Apple і видавців могли призвести до обмеження конкуренції, зазначили в регуляторі.

Як відомо, у лютому 2011 року аналогічне розслідування на ринку електронних книг почало британське антимонопольне Управління по добросовісній торгівлі (Office of Fair Trading).

В Управлінні повідомили 6 грудня, що мають намір призупинити своє розслідування, оскільки справою зайнялася Єврокомісія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!