"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єжель за державний кошт будує храм в центрі Києва

Четвер, 29 грудня 2011, 11:42

Міністерство оборони України 26 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Атомстроймеханізація" на роботи з реконструкції будівлі по вул.Дегтярівській, 19 в м.Києві (військова будівля №113/16) під храм Української православної церкви.

Вартість угоди становила 1,83 млн гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Міноборони хоче, щоб до березня 2012 року під храм УПЦ було обладнано одноповерхову будівлю, яка входить в комплекс зведених на початку ХХ століття споруд колишнього Дегтерєвського притулку (близько 10 споруд).

Конкурсною документацією передбачено, що майбутній храм має бути оснащений котлом опалення, кондиціонером, люстрами на 12,24 і 32 лампи.

Реклама:

Будівництво фінансується коштами державного бюджету. ТОВ "Атомстроймеханізація" засновано Олександром Бутенко та москвичкою Наталією Чекаловою.

За даними Синодального відділу УПЦ Московського патріархату по взаємодії зі Збройними Силами, 16 листопада мощі покровителя православного воїнства святого великомученика Димитрія Солунського відвідали Президентський полк, розташований по вул.Дегтярівська, 19.

Нагадаємо, в Україні церква офіційно відділена від держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!