Держбюджет був ухвалилий із порушеннями – депутат

П'ятниця, 23 грудня 2011, 09:54

Депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко заявив, що держбюджет на 2012 рік був ухвалений із порушенням Бюджетного кодексу та регламенту Верховної ради

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ". 

"Ухвалили бюджет начебто в другому читанні й у цілому – так це пряме порушення як і Бюджетного кодексу, так і регламенту, тому що роздали бюджет у форматі першого читання депутатам, жодних порівняльних таблиць нема, жодні поправки не враховані, і жодного постатейного голосування не відбувалося", - сказав Кириленко.

"Тому що якби постатейно ми пішли, і поправки опозиції, ми б розбили в пух і прах цей бюджет. Тому що в нас були соціальні пропозиції, у нас були по макропоказниках пропозиції, і в нас були по витратах на владу пропозиції, убік їх зменшення", - пояснив він.

Реклама:

"Ясно, хто ж це постатейно буде голосувати, як це в парламенті завжди було. Проголосували в другому читанні й у цілому, по суті, документ у форматі бюджету в першому читанні – людям цей бюджет нічого не дає", - заявив Кириленко.

Як повідомлялося, у четвер увечері Верховна рада спішно ухвалила держбюджет на 2012 рік: "за" проголосували 250 карток депутатів. 

Держбюджет-2012 базується на чинних із Росією газових контрактах, згідно з якими прогнозована середня вартість російського газу в 2012 році складе $416 за тисячу кубометрів.

Дохідна частина держбюджету становить 332 млрд грн., місцевих бюджетів - 92,6 млрд грн, зведеного бюджету - 424,2 млрд грн.

У порівнянні з бюджетом нинішнього року, видаткова частина збільшилася на 35 млрд грн.

Розмір прожиткового мінімуму збільшений на 128 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!