В дипломатичних колах запевняють, що Януковича таки "прикрили" на ЄврАзЕС

Понеділок, 19 грудня 2011, 16:33

У самiтi Євразiйської економiчної ради, що вiдбувається в Москвi в понедiлок, бере участь українська делегацiя.

Про це повiдомило агентству "Iнтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних колах у понедiлок.

"У самiтi ЄврАзЕС бере участь українська делегацiя. Власне, не те, про що йдеться в деяких ЗМI, в засiданнi бере участь радник-посланець посольства України в Москвi. Також у розширеному форматi засiдання, куди запрошуються, зокрема, спостерiгачi цiєї органiзацiї, бере участь Валерiй Мунтiян (урядовий уповноважений з питань спiвпрацi з РФ, країнами-учасницями СНД)", - сказав спiврозмовник агентства.

Як повідомляло "Радіо свобода", Україну ніхто не представляє на засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства - Євразес - в Москві.

Реклама:

Про це свідчить список учасників засідання.

Як повiдомлялося, засiдання Вищої Євразiйської економiчної ради вiдкрилося в понедiлок у Москвi.

Президент РФ Дмитро Медведєв зазначив, що учасники мають ухвалити низку важливих рiшень, зокрема щодо запуску вже на початку 2012 року наднацiонального органу - Євразiйської економiчної комiсiї, а також загалом Єдиного економiчного простору.

Президенти РФ, Бiлорусi й Казахстану в понедiлок у Москвi обговорюють питання функцiонування Єдиного економiчного простору (ЄЕП), а також спiльнi заходи в разi чинення тиску на учасникiв Митного союзу з боку третiх країн.

До порядку денного першого засiдання входять питання формування Європейської економiчної комiсiї, призначення її голови та членiв колегiї.

Планується пiдписати рiшення про введення в дiю з 1 сiчня 2012 року пакета з 17 мiжнародних договорiв ЄЕП, що дасть змогу створити умови для вiльного руху не лише товарiв, а й послуг, капiталiв i робочої сили.

Серед найважливiших тем московського самiту - питання про узгодженi заходи торгово-економiчної полiтики в разi надання третiми країнами економiчного тиску на одну з держав - членiв Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!