У депутатів хочуть забрати землю VIP-санаторію

Понеділок, 19 грудня 2011, 13:57

Держава може втратити землю під парламентським санаторієм "Нижня Ореанда" під Ялтою.

Маловідома ялтинська приватна фірма "Пакс" подала позов щодо рішення Лівадійської сільради, яким місцеві депутати в серпні 2010 року відвели земельну ділянку загальною площею 1,6 га в користування Верховної ради, пише газета "Дело".

Санаторій "Нижня Ореанда" - один з двох курортно-лікувальних комплексів, які знаходяться на балансі Управління справами Верховної ради (іншим є санаторій "Дюльбер").

Як випливає з матеріалів судового розгляду, компанія "Пакс" оскаржує рішення лівадійських депутатів про виділення землі парламенту, оскільки в 2003 році сама уклала договір оренди цієї території з місцевою сільрадою.

Реклама:

Суд прийняв позов до розгляду, однак попередньо призначив проведення будівельно-технічної експертизи.

Фахівці мають з'ясувати, чи є однією і тою ж земельна ділянка, виділена компанії "Пакс" в 2003 році і виділена в 2010 році Верховній раді.

Санаторій "Нижня Ореанда" розташований на місці старовинного ландшафтного парку під Ялтою, який був закладений за наказом Олександра III в 1856 році.

Звідси в 1904 році була прокладена "Царська стежка" для піших прогулянок в Лівадійський палац, літню резиденцію Миколи II.

Тут відпочивала номенклатура СРСР і важливі гості з-за кордону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!