Бюджет можуть прийняти наступного четверга

П'ятниця, 16 грудня 2011, 11:16

Бюджет на майбутній рік з високим ступенем ймовірності буде прийнятий 22 грудня.

 Про це в четвер в ефірі радіо "Ера FM" заявив нардеп від Партії регіонів, перший заступник голови бюджетного комітету Владислав Лук'янов, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, вже перший варіант бюджету був досить консервативний, з дефіцитом бюджету в 2,5%, що вкладається в рамки євростандартів.

"Якщо рахувати без "Нафтогазу", то показник був би зразковий - півтора відсотка. Але ми врахували все, і після перерахунку всіх показників і переговорів з експертами МВФ і Світового банку, вийшли на таку цифру, заклавши сюди ж прогноз зростання ВВП в 3,9%. Це викликало необхідність змін ряду статей бюджету, - як дохідної, так і витратної", - зазначив він.

Реклама:

"Відпрацювання показників триватиме всі вихідні і початок тижня, а новий варіант бюджету в середу вранці буде презентовано на засіданні Кабміну, після обіду - на засіданні бюджетного комітету Верховної Ради. Думаю, ми відразу ж запропонуємо колегам розглянути бюджет наступного дня, у четвер, 22 грудня", - прогнозує депутат.

При цьому Лук'янов залишив 10% ймовірності того, що якісь доробки, що стосуються реалістичності показників і виконання дохідної частини буде потрібно внести, і тоді розгляд буде перенесено на вівторок.

За словами народного депутата, головний фінансовий документ формується виходячи з ціни на газ в 416 доларів, проте є надії на те, що в січні ціну вдасться знизити.

Ціну в 416 доларів він називав "руйнівною" для української економіки. Однак при цьому підкреслив, що соціальні витрати планується зберігати на закладеному рівні, зі збільшенням рівня виплат, навіть якщо доведеться скоротити витрати на капітальне будівництво та інфраструктурний розвиток.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!