"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС придбало електронні перекладачі на 5,5 мільйона

Вівторок, 13 грудня 2011, 10:11

Міністерство внутрішніх справ України 7 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПП "НВФ "Меценат" на придбання 1500 електронних перекладачів Ectaco® iTRAVL з можливістю розпізнавання мови і озвучення перекладу людським голосом.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди склала 5,55 млн гривень.

Прилади, придбані по 3,7 тис гривень, мають голосовий розмовник, що розпізнає і вимовляє 14 тис найпопулярніших англійських та російських фраз, 1,03 млн слів в англо-російському словнику, розділ, що вимовляє найвживаніші фрази і фрази першої необхідності. Голосовий розмовник включає такі розділи: Основи, Подорожі, Готель, Місцевий транспорт, Огляд визначних місць, Банк, Засоби комунікації, В ресторані, Їжа/Напої,  Покупки, Ремонт/Пральня, Спорт/Хобі, Самопочуття/Аптека, Салон краси, Виклик поліції.

Реклама:

В листопаді прес-служба МВС повідомила, що в приймаючих Євро-2012 регіонах України іноземною мовою оволодіють 13 930 міліціонерів, в інших областях – 12 890.

Також було обіцяно, що наступного року англійською мовою на розмовному рівні оволодіють 8 тисяч курсантів, випускників та працівників вузів МВС.

Правоохоронці вивчають англійську в вузах МВС на тримісячних курсах.

На даний момент англійською мовою на базовому рівні володіють 8 тисяч працівників міліції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: