Податкова роз’яснила нововведення щодо "спрощенців"

Четвер, 1 грудня 2011, 15:56

Державна податкова служба провела сьогодні в усіх регіонах країни семінари із роз’яснення та консультацій стосовно оновленого податкового законодавства, яке набуде чинності з 1 січня 2012 року.

Так, найбільше зацікавлення у платників викликала ситуація щодо прийому заяв від підприємців для роботи на спрощеній системі оподаткування у 2012 році, передає DT.UA.

Зокрема, як пояснили у ДПС, українським підприємцям-"єдиноподатникам" більше не доведеться щороку оформляти свідоцтво платника єдиного податку: для цього громадянин має прийти до інспекції за місцем проживання та написати у довільній формі заяву з обов’язковим зазначенням групи, до якої він бажає бути віднесеним.

При цьому, термін подання таких заяв подовжено до 25 січня 2012 року, а у разі відсутності в інспекції свідоцтв нового зразка підприємцю буде зроблено необхідну відмітку у старому (згодом, за умови надходження бланків, відбудеться заміна свідоцтва). Строк дії нового документу — необмежений.

Реклама:

Як выдомо, згідно ыз чинним законодавством, заяву на застосування спрощеної системи оподаткування "єдинники" подають щороку.

Загалом, повідомляє ДПС, участь у податкових семінарах взяли понад 230 тис. підприємців (понад 10% від загальної кількості фізичних осіб-СПД).

Найбільша зацікавленість та кількість відвідувачів спостерігалася у податкових інспекціях Сум, Івано-Франківська, Львова, Вінниці та Рівного.

В ДПС кажуть, що це пояснюється тим фактом, що саме в цих регіонах зареєстрована значна кількість підприємців-спрощенців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: