"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров затвердив будівництво корветів за 16 мільярдів

Середа, 9 листопада 2011, 15:27

Уряд затвердив державну цiльову програму будiвництва вiйськових кораблiв класу "корвет".

Про це повiдомив мiнiстр оборони України Михайло Єжель, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднiшньому засiданнi Кабмiну було затверджено програму будiвництва вiйськових кораблiв класу "корвет", - сказав вiн журналістам.

За його словами, програма передбачає будiвництво та введення в експлуатацiю до 2021 року чотирьох корветiв зi змiшаним озброєнням.

Реклама:

Мiнiстр зазначив, що бюджет програми становить 16,1 млрд гривень. При цьому 11 млрд гривень заплановано видiлити на будiвництво кораблiв, а решту коштiв - спрямувати на закупiвлю озброєнь i модернiзацiю пунктiв базування кораблiв.

Єжель повiдомив, що за результатами експлуатацiї першої партiї ухвалюватиметься рiшення про будiвництво ще шести корветiв.

Як повiдомлялось, у груднi 2009 року Мiноборони України та ДАХК "Чорноморський суднобудiвельний завод" (Миколаїв) за пiдсумками тендера вiйськового вiдомства пiдписали контракт на виконання держоборонзамовлення з будiвництва кораблiв класу "корвет" для ВМС країни.

Розробником проекту стало казенне пiдприємство "Дослiдницько-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв).

Автономнiсть плавання вiйськового корабля, який дiятиме не лише в операцiйнiй зонi Чорного, а й Середземного моря, - 30 дiб, водотоннажнiсть - 2,5 тис тонн.

Постачальниками озброєнь у новому проектi ОПК України мають стати провiднi європейськi виробники - DCNS, MBDA, EuroTorp.

Здачу головного корабля замовниковi заплановано на 2016 рiк. До 2021 року передбачається побудувати чотири корвети.

Згiдно iз затвердженою урядом у березнi концепцiєю державної цiльової оборонної програми будiвництва в Українi вiйськових кораблiв класу "корвет", загальний орiєнтовний обсяг держфiнансування програми до 2021 року становитиме близько 16,22 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: