Порошенко: МВФ запитує, як Україна поверне кредити?

Середа, 9 листопада 2011, 15:11

Колишній міністр закордонних справ, голова ради Національного банку Петро Порошенко заявляє, що в місії Міжнародного валютного фонду є сумніву в здатності України повернути отриманий від МВФ кредит.

Про це він заявив в ефірі Вінницької державної телерадіокомпанії "Вінтера", передають "Українські новини".

"Представники МВФ запитують: Ви хочете наших грошей? І додають до питання: як Україна гарантує їм повернення позикових коштів, як буде стабілізована національна економіка, яка мета економічної реформи, які кошти для цього використовуються? Як, дотуючи НАК "Нафтогаз України" на багатомільярдні суми, не маючи світла вкінці тунелю, гроші МВФ будуть повернуті Україною?", - сказав він.

Разом з цим Порошенко називає небезпечними зневажливі оцінки в питанні співробітництва України із МВФ.

Реклама:

"Дуже небезпечно давати зневажливі оцінки в плані того, що МВФ нам не потрібний. Тому що коли він буде потрібний, то тоді для вас ці двері будуть зачинені. Інші боргові ринки для більшості держав, включаючи Україну, закриті. В умовах кризи ніхто не збирається давати гроші, тому що люди не вірять у їх повернення", - додав він.

Порошенко також повідомив, що МВФ і Нацбанк повністю погодили умови меморандуму на надання наступного траншу, однак разом з цим не погоджений низку питань із Кабінетом Міністрів.

Місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

Разом з цим МВФ не навів інформації про тривалість перерви.

За результатами візиту, як передбачалося, місія мала рекомендувати раді директорів МВФ завершити перегляд програми за згодою stand by і надати Україні черговий транш фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!