Порошенко: ціни на молоко в роздрібних мережах завищені

Середа, 9 листопада 2011, 14:10

Засновник корпорації "Рошен" Петро Порошенко вважає, що ціни на молочні продукти в роздрібній торгівлі завищені і резонують із тими, за якими молоко купується у аграріїв.

Про це він заявив на церемонії відкриття молочно-товарного комплексу "Племзавод "Літинський" у Вінницькій області, повідомляє агентство УНІАН.

"У Києві сьогодні нікого не дивують ціни на молоко в 13-14 гривень за 0,7 літра - це жахливо. Уявіть собі, коли виробник здає молоко по три гривні, а продається воно по 12 гривень", - сказав Порошенко.

Він переконаний, що регулювання цін має відбуватися не адміністративним способом, а шляхом збільшення виробництва і пропозиції на ринку.

Реклама:

"Обсяг виробництва молока повинен бути таким, щоб воно стало доступним для дітей, доступним, щоб у безкоштовні сніданки в школах включали стакан молока. Доступним, щоб наше суспільство було здоровим", - наголосив Порошенко.

Він також зазначив, що собівартість молока на введеному в експлуатацію молочно-товарному комплексі буде на 30-40% нижчою, ніж на аналогічних комплексах.

"При стабільній курсовій політиці, без всякої корупції і ексцесів в побудові взаємин, я вважаю, що ми можемо вийти на вартість молока набагато дешевше 2,80-2,50 грн. за літр", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що головним споживачем продукції комплексу буде корпорація "Рошен", адже в молочному шоколаді на смак впливає саме якість молока.

"По цьому комплексу не ми будемо тягнутися до євростандартів, а євростандарти будуть тягнутися до нас, у нас якість буде набагато вище", - запевнив Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!