"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий попит на нафту збільшиться - доповідь ОПЕК

Середа, 9 листопада 2011, 10:03

Організація країн-експортерів нафти у своєму Світовому огляді нафти 2011 року збільшила свою оцінку запасів, вказавши, що обсяг невикористаної нафтової продукції, яку група з 12 членів тримає в резерві на випадок труднощів з постачанням, подвоїться до 2015 року.

Світовий попит на нафту, як очікується, збільшиться до 92,9 млн. барелів на день до 2015 року, що становить збільшення на 1,9 млн. барелів на дань з прогнозу минулого року, повідомляє портал "Українська енергетика".

Дійсний попит на нафту складав в середньому 86,8 млн. барелів на дань в 2010 році.

"Потрібно наголосити, що існують ризики, які можуть знизити прогнозовані показники, особливо із поширенням кризи суверенного боргу в деяких країнах ЄС і подальшим сповільненням світової економіки з потенційними наслідками для світової фінансової системи", - заявили в ОПЕК.

Реклама:

У доповіді зроблений прогноз до 2035 року, коли ОПЕК очікує, що світовий попит на нафту досягне майже 110 млн. барелів на день.

Минулорічний звіт робив прогноз лише до 2030 року і передбачав попит на рівні 106 млн. барелів на день.

У доповіді передбачається, що ціна нафти в цьому десятилітті складатиме 85-95 доларів за барель, що більше минулорічного припущення, що було на рівні 75-85 доларів за барель.

Генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-Бадрі заявив, що не очікує, що ціни на нафту найближчим часом впадуть нижче 100 доларів за барель.

Невикористані виробничі потужності ОПЕК знизилися до 4 млн. барелів на день.

За прогнозом ОПЕК, невикористана потужність подвоїть і досягне 8 млн. барелів на день в середньостроковій перспективі до 2015 року із відновленням постачання з Лівії та в результаті інвестицій інших країн ОПЕК у збільшення видобутку.

За іншим сценарієм, який передбачає більш швидкий перехід до гібридних та електрочних автомобілів, ОПЕК оцінив світові потреби до 2035 року у 102 млн. барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!