"Укрзалізниця" хоче видавати працівникам безвідсоткові кредити на житло

П'ятниця, 4 листопада 2011, 12:07

"Укрзалізниця" розглядає можливість видачі працівникам залізничної галузі безвідсоткових кредитів на будівництво і купівлю житла

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці", передають "Українські новини".

"Для вирішення питання житлового забезпечення залізничників ми розглядаємо відразу кілька варіантів. Найголовніший - це видача безпроцентних кредитів працівникам. Плануємо, що придбання житла здійснюватиметься на паритетних умовах, коли, скажімо, працівник сплачує 30%, а інші 70% - залізниця надає безвідсоткову позику терміном до 20 років", - цитує прес-служба генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака.

За його словами, таким чином, адміністрація розраховує закріпити в галузі кадри та залучити працівників інших дефіцитних професій.

Реклама:

Зокрема, на даний момент "Укрзалізниця" опрацьовує з залізними дорогами механізм видачі позик.

Згідно з повідомленням, черговість надання кредитів визначатиме спеціальна комісія на основі спеціально розробленого положення з урахуванням віку працівника, регіону, в якому буде придбано житло, та інших обставин.

До закінчення терміну дії договору та виплати працівником всієї вартості квартири квартира буде залишатися в заставі у залізниці.

За словами Козака, у разі початку роботи даної програми вже на 2012 рік кожна з 6 залізниць повинна передбачити для видачі безвідсоткових кредитів на житло по 35 мільйонів гривень.

У той же час іншими напрямками вирішення житлового питання є переобладнання під житло існуючих на залізницях приміщень, залучення банківських інвестицій в незавершене будівництво на максимальній стадії готовності.

За даними "Укрзалізниці", зараз на залізницях на квартирному обліку перебуває 16,132 тисяч сімей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!