ЄБРР вважає, що українська труба не втратила привабливості

Середа, 30 листопада 2011, 13:23

ЄБРР вважає, що українська газотранспортна система не втратила своєї інвестиційної привабності після запуску "Північного потоку".

Про це в інтерв'ю газеті "День" сказав директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Андре Куусвек.

"Проектні потужності "Північного потоку" - транспортування 27 млрд кубічних метрів на рік. Так що у Росії дійсно з'явився альтернативний вихід на європейський ринок. Але це тільки 27 млрд. Україна може транзитувати 100-110 млрд куб м газу на рік. Так що модернізація ГТС України дуже актуальна, і інвестиційна привабливість української "труби", незважаючи на запуск "Північного потоку", дуже велика", - сказав він.

Окрім того, Куусвек зауважив, що ЄБРР не приймаєте участі у переговорному процесі щодо створення консорціуму з управління українською ГТС (Росія - Україна - Європа).

Реклама:

"Управління ГТС - це прерогатива "Нафтогазу". ЄБРР готовий кредитувати модернізацію української "труби". Потенційно нас цікавить можливість участі в управлінні компанією. Якщо будуть зміни в акціонерній структурі НАК або "Укртрансгазу", тоді будемо говорити конкретно. Поки я не хочу коментувати формат ще не існуючого консорціуму", - резюмував Куусвек.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!