"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ каже, що "Газпром" втілив свої мрії в газовому контракті Тимошенко

Четвер, 3 листопада 2011, 09:40 -

Власник Group DF Дмитро Фірташ вважає, що газові контракти 2009 року підписані не на користь України.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День".

"Там немає не те що букви, там немає жодної коми на користь України. Все, що коли-небудь "Газпром" мріяв внести в контракт з Україною, там записано. То що ж виходить: або Тимошенко добре знала, що підписує, або вона взагалі не читала, що підписувала. Я її нерозумною вважати не можу", - сказав він.

"Значить була якась причина, яка змусила її підписати контракти, за якими країна платить 400 або 500 доларів за тисячу кубометрів. У цьому не сила країни - це поразка України, її програш і слабкість", - додав він.

Реклама:

Фірташ додав, що ціна газу для промисловості - це головне питання для держави і населення.

"Адже від того, скільки коштує газ, залежить ціна продукції, яку виробляє Україна. А за ціни в 500-600 доларів українська економіка не може конкурувати. Від того, чи зможуть підприємства продати продукцію, залежить, чи працюватимуть заводи і фабрики".

Перед тим як підписати газову угоду 2009 року прем’єр Юлія Тимошенко з погодження прем’єра Росії Володимира Путіна усунула компанію RosUkrEnergo, яка належала Фірташу та "Газпрому", від постачання газу в Україну.

Нагадаємо, до "газової війни" 2009 року "Газпром" купував газ у Туркменістану, Узбекистану та Казахстану і перепродував його RosUkrEnergo, яка, в свою чергу, продавала паливо "Укргаз-енерго", контролюючи її спільно з "Нафтогазом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: