Головного статистика Греції звинувачують у державній зраді

Понеділок, 28 листопада 2011, 12:37

Влада Греції порушила кримінальну справу проти голови державного агентства Elstat Андреаса Георгіу.

Керівника статистиків звинувачують "у зраді батьківщині". Підставою для початку серйозного розгляду стала заява професора Зої Георганта, яка була звільнена з дослідницької організації, передає BFM.ru.

Згідно з заявою, Георгіу підробив дані про дефіцит бюджету Греції, що привело до прийняття країною "болісних фінансових заходів", що включають скорочення соціальних виплат.

"Мене переслідують за те, що я не підробляв дані. Я всього лише хотів, щоб Elstat був хорошим і нудним закладом, який просто робить свою роботу. На жаль, грецька статистика - жорсткий спорт", - заявив учений виданню.

Реклама:

12 грудня керівник Elstat постане перед прокурором. У випадку, якщо суд визнає винним, він може отримати довічне ув'язнення.

Грецька опозиція недолюблює Андреаса Георгіу за викриття махінацій, пов'язаних з "поліпшеною" статистикою за 2009 рік. У результаті розслідувань, які проводили структури Георгіу цього року, з'ясувалося, що дефіцит бюджету Греції в 2011 році був навіть не 10, а 15% ВВП.

Помилок влада Греції свого часу наробила чимало. Нещодавно, наприклад, в ході внутрішньої перевірки державний фонд соціального страхування виявив, що платив пенсії на загальну суму в 1,88 мільйона євро 1473 пенсіонерам, які вже померли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!