Янукович відгородиться від браконьєрів парканом за 7 мільйонів

Середа, 23 листопада 2011, 15:37

Державне управління справами має намір виділити 6,8 млн грн. для робіт із капітального ремонту зовнішньої огорожі президентської резиденції "Залісся", яка розташована в Броварському районі Київської області.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відповідно до опублікованої інформації, передбачається капремонт забору протяжністю 60 км.

Як зазначено в поясненні до тендера, "зовнішня огорожа резиденції побудована в 60-х роках минулого століття і повністю зношена. Згідно з актом обстеження технічного стану зовнішньої огорожі, затвердженого директором резиденції "Залісся" від 5 травня 2011 року, огорожа знаходиться в аварійному стані, сітка і арматура пошкоджені корозією, бетонні стовпчики покосилися і в більшості своїй пошкоджені механічно або під впливом зовнішніх умов".

Реклама:

"Крім того зовнішня огорожа отримала значні руйнування в результаті снігопаду, який відбувся в період з 11 по 13 листопада 2007 року. Враховуючи що період 2008-2010 рр. був кризовим, наслідки надзвичайних ситуацій неможливо було усунути до теперішнього часу. У результаті огорожа не відповідає своєму призначенню щодо недопущення проникнення на її територію сторонніх осіб, у тому числі браконьєрів. З початку поточного року мали місце факти затримання браконьєрів в охоронній зоні з вогнепальною зброєю, в тому числі, і нарізною", - сказано в документі.

Держрезиденція відправила пропозицію взяти участь у тендері трьом можливих учасникам, однак дві компанії відмовилися через стислі терміни - завершення ремонту огорожі заплановане на кінець грудня 2011 року.

У зв'язку з цим було прийнято рішення провести закупівлю робіт за процедурою "в одного учасника".

Держрезиденція зупинила свій вибір на компанії "Фарм", яка за 6,8 млн грн. гарантувала виконання робіт у встановлений термін.

Резиденція "Залісся" займає територію понад 17 тис. га і є одним із найпривабливіших мисливських угідь в Україні: тут брали звірина на мушку ще Микита Хрущов, Леонід Брежнєв і навіть Фідель Кастро. Щоб урізноманітнити фауну, в резиденцію свого часу були завезені олені й зубри.

Резиденція "Залісся" знаходиться в Броварському районі Київської області, в селі Богданівка. Її офіційне призначення - забезпечення належних умов перебування офіційних делегацій іноземних держав та міжнародних організацій. Територія поділена на чотири лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянское і Летковское.

Як відомо, в 2010 році президент Віктор Янукович святкував на території цієї резиденції свій 60-річний ювілей. Щоб прийняти всіх гостей на належному рівні, Державне управління справами в минулому році навіть в терміновому порядку затіяло косметичний ремонт резиденції і будівництво вертолітних майданчиків на її території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!