Азаров каратиме за неякісні харчі "антирекламою"

Вівторок, 22 листопада 2011, 14:10

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє, що публічно назве тих виробників, які виготовляють продукти харчування, невідповідні стандартам, у разі, якщо вони не реагуватимуть на зауваження.

Про це він сказав журналістам у ході відвідування Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК у Київській області, повідомляє агентство "Українські новини".

Він повідомив, що після рішення про реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби було дане доручення перевірити якість продуктів харчування.

Прем'єр зазначив, що в ході відвідування лабораторії він переконався в тому, що більшість продуктів харчування не відповідають установленим стандартам.

Реклама:

"Що, ми пустимо на самоплив цю ситуацію? Ні, не пустимо, і заходи вживатимемо до виробників найжорсткіші", - підкреслив Азаров.

Він додав, що спеціально не називає виробників, оскільки якби він тільки озвучив їх, то вони відразу ж мали б значні збитки, тому що це було б антирекламою.

"Я цього не роблю, але їх попереджаю: на всі ці підприємства піде мій лист із вимогою навести порядок, і якщо вони цього не зроблять, то їх очікують дуже сумні наслідки. Однозначно. А найголовніше, висновки зробить покупець. У нас є зараз хороша конкуренція. От наступного разу я назву ці підприємства, якщо повторяться такі результати і скажу прямо в ефір, щоб їхню продукцію не купували", - заявив Азаров.

При цьому прем'єр зазначив, що за якість продукції в першу чергу повинен відповідати виробник, але додав, що реалізатор також повинен мати відповідальність.

Як повідомлялося, 20 жовтня Кабінет міністрів доручив Держсанепідслужбі й Державній ветеринарній та фітосанітарній службі забезпечити контроль вмісту максимальних залишків пестицидів та ветеринарних препаратів у харчових продуктах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба за підсумками перевірки дотримання санітарного законодавства в дитячих оздоровчих закладах, яка проходила з 14 по 29 липня, передала до прокуратури 12 справ про порушення у цій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: