Медведєв порівняв Євросоюз із "котом у мішку"

П'ятниця, 18 листопада 2011, 17:56

У європейської валюти є свої проблеми, пов'язані з тим, що ця валюта обслуговує не тільки сильні економіки.

Про це заявив пезидент Росії Дмитро Медведєв після підписання пакету документів про Єдиний економічний простір з Білоруссю і Казахстаном, повідомляє ТСН.

Натомість, Євразійський економічний союз в значній мірі відрізняється від Євросоюзу, сказав він.

"Тут ніхто не купує кота в мішку", - наголосив Медведєв, підкресливши, що всі члени союзу добре знають один одного.

Реклама:

"Я не хочу натякати на Європейський союз, але вони частково купили кота в мішку. У нас немає цієї ситуації", - вважає російський президент.

Глава російської держави не має "жодних особливих побоювань" у зв'язку з можливістю повторення економічних проблем Євросоюзу в новоствореному об'єднанні.

Медведєв підкреслив, що "ЄС дозволив вивести велику низку вельми посередніх країн, які входили до складу Європейського економічного співтовариства, на дуже пристойний рівень за рахунок інтеграції, взаємної допомоги і підтримки".

"Якби не євро, я не знаю, як би світ впорався з кризою, яка вибухнула в 2008 році. Але у євро є свої проблеми, пов'язані з тим, що євро обслуговує не тільки сильні економіки, а й економіки значно слабші або ж ті, що потрапили у важку ситуацію", - зазначив Медведєв.

За його словами, Євразійський союз може уникнути таких проблем в ході інтеграції.

"По-перше, ми йдемо на це свідомо, і ми розуміємо, хто інтегрується в наш Євразійський економічний союз. Це не конгломерат розрізнених країн, а поки це три країни, у яких була спільна історія, спільне минуле і які розвиваються за схожим сценарієм. Ми - так звані швидкозростаючі економіки. Тому ми стартуємо не з різного рівня, а приблизно з одного майданчика", - вказав російський президент.

Він знов зазначив, що нове інтеграційне об'єднання відкрите.

"Але це не означає, що будь-яка країна, навіть близька нам і партнерська, може вступити в наше інтеграційне об'єднання. Для кожної країни повинна бути робоча карта, карта приєднання. І це приєднання може йти рік, два, три, десять, п'ятнадцять років. Будемо діяти акуратно, з урахуванням досвіду Євросоюзу", - підсумував Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!