"Регіонал" хоче забрати у Арбузова право ліквідовувати банки

П'ятниця, 18 листопада 2011, 14:11

Народні депутати взялися за реформування системи гарантування вкладів населення в українських банках.

Відповідний законопроект № 9342 "Про систему гарантування вкладів фізосіб" ініційований главою парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Віталієм Хомутинніком, пише "Дело".

Зазначимо, що законопроекти, ініційовані регіоналом Хомутинніком, практично завжди знаходять підтримку більшості у Верховній раді.

У документі, до вже наявних функцій Фонду гарантування вкладів фізосіб додані декілька нових. Зокрема, Фонд зможе застосовувати до банків та їх керівників фінансові санкції та накладати адміністративні штрафи.

Реклама:

Крім того, Фонд буде здійснювати вивід неплатоспроможних банків з ринку.

"У тому числі шляхом здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації банків, організовує відчуження активів і пасивів неплатоспроможного банку, продаж неплатоспроможного банку або створення та продаж перехідного банку", - йдеться в законопроекті.

Нагадаємо, на даний момент введення в банк тимчасової адміністрації, а також прийняття рішень про ліквідацію проблемних фінустанов відноситься до повноважень Національного банку України.

Як повідомлялося раніше, за підсумками жовтня 2011 року активи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зросли на 6% - до 4,8 млрд. гривень.

Відзначимо також, що з 3 листопада виконуючим обов'язки директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб призначений Андрій Оленчик.

Його попередник Василь Пасічник звільнений з посади за власним бажанням. А на поточному тижні стало відомо, що Пасічник зайняв посаду заступника директора Центру наукових досліджень НБУ. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: