"Платинум Банк" продає банківську ліцензію

П'ятниця, 18 листопада 2011, 12:46

"Платинум Банк" планує продати придбаний на початку 2011 року банк "Восток", заздалегідь вичистивши його баланс.

Як повідомив генеральний директор "Платинум Банку" Грегорі Краснов, керівництво фінустанови прийняло рішення продати банківську ліцензію дніпропетровського банку "Восток" (114-е місце за розміром активів), пишуть "Экономические известия".

На початку 2011 року "Платинум Банк" і Home Credit BV завершили операцію з придбання "Хоум Кредит Банку", пізніше перейменованого в банк "Восток", з метою розвитку послуг роздрібного, малого та середнього банківського бізнесу в Україні.

Після процесу інтеграції всі банківські операції "Хоум Кредит Банку" були переведені, а роздрібні послуги фінустанови представлені під брендом Platinum Bank.

Реклама:

Навесні 2011 року новим головою правління банку "«Восток" став генеральний директор "Платинум Банку" Грег Краснов.

"Банк неможливо купити без ліцензії. Відповідно, ми придбали повноцінний банк з ліцензією. На сьогодні ж на продаж виставляється установа, пасиви якої на більш ніж 95% сформовані капіталом. Активи банку на більш ніж 95% сформовані готівковими коштами. Одне відділення, мінімальний персонал, нуль кредитного портфеля", - прокоментував Грег Краснов.

Минулого місяця в рамках проведеного тендера інтерес до даної банківської ліцензії проявили українські інвестори.

"На даний момент ми провели тендер, в якому брали участь локальні гравці. І сподіваємося, що до кінця 2011 року угода буде завершена", - повідомив банкір.

Тим часом учасники ринку повідомили виданню, що мова йде не тільки про продаж банку "Восток", а й самого "Платинум Банку", угодою з купівлі / продажу якого нібито займається ІК Dragon Capital.

Однак у самій інвестиційної компанії, втім, як і в банку, таку інформацію спростовують.

"Платинум Банк" в даний час займається продажем банку "Восток". Саму операцію з продажу "Востока" ми не ведемо", - повідомили в компанії.

Заперечує активний пошук покупця для "Платинум Банку" і менеджмент фінустанови.

"Це неправда. У банківській галузі зараз такий період, коли важлива довіра клієнтів, і необхідно, щоб вони несли гроші в банки. Швидше за все, це підступи конкурентів", - заявив глава наглядової ради "Платінум Банку" Юрій Блащук.

Втім, деякі структурні зміни в банку все ж назрівають. За словами Блащука, незабаром ряди акціонерів порідшають.

"Але ці зміни абсолютно не стосуються бізнесу в Україні, і коментувати це питання ще рано", - повідомив банкір.

Нагадаємо, акціонерами "Платинум Банку" є такі великі міжнародні інвестиційні фонди, як Horizon Capital (45%), East Capital (25%), IFC (дочірня компанія Світового банку, 5%), FPP Asset Management (4%) та "Менеджмент" (17%). Інші акціонери (4%) - це декілька невеликих міжнародних інвестиційних фондів (2%), а також декілька приватних осіб, в минулому брали участь в управлінні банком (2%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!