S&P вдруге помилилось з рейтингом

П'ятниця, 18 листопада 2011, 11:14

Рейтингове агентство Standard & Poor's допустило вже другу помилку за тиждень: у заголовку прес-релізу, що вийшов пізно ввечері в четвер, зазначено, що рейтинг Бразилії був підвищений до рівня "BBB-", який країна і так мала.

Про це пише агентство Bloomberg.

При цьому сам текст повідомлення правильно відбивав підвищення суверенного рейтингу Бразилії з "BBB-" до "BBB", передає "Інтерфакс".

S&P виправило помилку всього за 16 хвилин - в новій редакції заголовок збігався зі змістом прес-релізу. Інвестори, які минулого четверга були перелякані помилковим повідомленням про зниження агентством кредитного рейтингу Франції, на цей раз проявили моральну стійкість, і коливання бразильського ринку не носили катастрофічного характеру.

Реклама:

Найяскравіше відреагував валютний ринок: за долар о 23:00 МСК (безпосередньо перед виходом першої редакції прес-релізу) давали 1,7794 бразильського реала проти досягнутого раніше під час торгів денного мінімуму 1,7885 реала, однак двома хвилинами пізніше реал опустився вже до 1,7818 за долар.

"На ринку панують волатильність і сум'яття. Люди дзвонять мені і питають, що відбувається. Всі заплуталися. S&P слід бути обережнішим", - зазначив керівник інвесткомпанії Squanto Investmentos Маурісіо Жункейра.

Прес-офіс S&P оголосив, що агентство проводить розслідування з цього питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!