Присяжнюк пообіцяв завалити сусідів цукром

Середа, 16 листопада 2011, 17:38 -

З початку 2011-2012 маркетингового року українські підприємства виробили на 500 тис. тонн цурку більше, ніж торік.

Про це після засідання уряду у середу заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

За його словами, при сприятливих погодно-кліматичних умовах, буряки прогнозується зібрати з площі 537,3 тис. га та виробити з них 2 млн. тонн цукру.

"Небувалий врожай цукрових буряків і обсяги цурку, які виробили аграрії цього року, дадуть можливість повністю забезпечити внутрішній ринок, зберегти цінову стабільність на цей важливий стратегічний народний продукт і створити експортний потенціал. Хоча на сьогодні Російська Федерація так і не дала дозвіл на експорт цукру на їхню територію. Але сьогодні є підстави прогнозувати, що ЄС дасть квоти в наступному році, щоб ми могли експортувати цукор до ЄС", - зауважив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр також зазначив, що забезпечення сталого розвитку бурякоцукрової галузі та нарощення виробництва потребує захисту внутрішнього ринку цукру, який, "на жаль, залишається до цього часу незахищеним, зокрема, від імпорту цукру білого кристалічного з Республіки Білорусь в рамках Угоди про вільну торгівлю".

Він поінформував, що нині активно проводиться пошук зовнішніх ринків для реалізації вітчизняного цукру на експорт.

Зокрема, керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства провело переговори з країнами, які мають бажання закуповувати український цукор.

Серед потенційних країн, до яких планується експортувати цукор - Китай, Афганістан та інші країни Азії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: