"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Окупантів Уолл-Стріт" розігнали, але протестувати не заборонили

Середа, 16 листопада 2011, 14:15

Учасникам акції "окупуй Уолл-Стріт" дозволили повернутися до нью-йоркського парку Зукотті - але без наметів, спальних мішків і матраців.

Напередодні маніфестантів буквально вибили з парку, заарештувавши понад двісті осіб за опір поліції й порушення норм громадського порядку, повідомляє Euronews.

Нью-йоркський суддя підкреслив, що одна справа - маніфестації, а наметовий табір у міському парку - це порушення порядку.

Адвокат протестуючих заявив, що "ця акція знайшла відгук по всій країні й у світі не через те, що вона стосується наметів, а тому, що вона стосується свободи".

Реклама:

Міська влада повідомляє, що одержала сотні скарг. Особливо незадоволені були жителі околишніх будинків, роздратовані цілодобовим шумом, антисанітарією й зростанням злочинності.

"Окупанти" здаватися не збираються.

"Я думаю, це тільки зробить нас сильнішими, залучить на нашу сторону більше людей. Ми можемо окупувати ще якийсь район міста або продовжимо боротьбу тут, у Зукотті", - сказав одні з активістів.

Поки Зукотті закритий. Мерія говорить про необхідність генерального прибирання в парку, де мешкали маніфестанти два місяці. Поліція припиняє їхні спроби пробитися назад.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: