Рада хоче підняти штрафи для "крутих" водіїв

Понеділок, 14 листопада 2011, 09:46

Наступного пленарного тижня Рада може прийняти кілька законопроектів, які суттєво ускладнять життя порушників Правил дорожнього руху.

У першу чергу посилять покарання за незаконну установку на авто проблискових маячків і сигналів-"крякало". Причому радикально - з 850 гривень відразу до 42500 - 51000, передають "Комментарии" з посиланням на "Комсомольскую правду в Украине".

"Закон чітко обмежує коло людей, що мають право користуватися спецсигналами, - сказав автор законопроекту Валерій Писаренко. - А якщо не допоможе підняття штрафу в 50 разів, збільшимо ще".

Друге "транспортне" нововведення - посилення відповідальності за їзду напідпитку.

Реклама:

Зараз за подібне порушення українцям загрожує штраф від 2550 до 3400 гривень, позбавлення водійських прав строком до трьох років, 40-60 годин громадських робіт або 15 діб арешту.

Якщо ж законопроект буде прийнятий, "їзда під градусом" обійдеться в 6800-7650 гривень, прав будуть позбавляти на 4 роки, а якщо порушник буде і після цього спійманий за кермом, його зможуть посадити на півроку за грати.

Ще один законопроект авторства екс-глави МВС Анатолія Могильова підвищує відповідальність за рух по спеціальній смузі, відведеній для "маршрутних транспортних засобів".

Рада також має намір посилити відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!