В ТНК-BP скаржаться, що зароблять в Україні менше 1%

Четвер, 10 листопада 2011, 11:00 -

Вклад українського бізнесу в загальний результат ТНК-BP за 9 міс. 2011 р. складе менше 1%.

Про це заявила віце-президент з продажу, тредінгу і логістики "ТНК-BP Коммерс" Олена Алексєєва, виступаючи на Третій міжнародній конференції Petroleum Ukraine 2011 в Києві у четвер, повідомляє прес-служба компанії.

За її словами, зараз переробка нафти на Лисичанському НПЗ, який належить ТНК-BP, субсидується іншими підрозділами компанії.

"Ми робимо все, для того щоб виробництво в Лисичанську продовжувало працювати. Однак це не може тривати вічно. Компанія має величезні соціальні і податкові зобов'язання, і при цьому досі не розуміє позиції уряду щодо того, чи потрібні Україні власні НПЗ", - заявила Алексєєва.

Реклама:

Як відомо, у 2011 р. тільки 40% нафтової сировини Лисичанський НПЗ переробив для українського ринку, а з червня збільшив до максимуму давальницьку переробку, щоб не зупинити виробництво.

За підсумками 9 міс. частка імпорту нафтопродуктів в Україну склала близько 60%.

Таке збільшення у компанії пов'язують із неконкурентними умовами роботи на українському ринку нафтопродуктів, при яких НПЗ Митного союзу мають перевагу перед українськими за рахунок різниці в митах у розмірі 125 доларів на тонні нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: