Азаров доручив Могильову вирощувати фрукти

Четвер, 10 листопада 2011, 10:30

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Анатолію Могильову, який 8 листопада був призначений прем'єр-міністром Криму, збільшити в регіоні виробництво дешевих овочів і фруктів для українських споживачів.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Верховної ради Криму у середу після того, як депутати схвалили призначення Могильова главою уряду регіону, повідомляє портал "Дело".

"Почалася осінь - почався наступ турецьких огірків і помідорів на наші ринки. Ми летіли в літаку (з Києва), я кажу:" Анатолій, ця земля (Крим) Богом створена, щоб бути житницею овочів і фруктів", - зазначив Азаров.

Прем'єр сказав, що доручив кримському колезі будувати в регіоні теплиці, овочесховища і оптові ринки для торгівлі овочами та фруктами.

Реклама:

"Допоможемо здешевленням ставки за кредитами, допоможемо більш дешевою електроенергією. Починайте будувати, залучайте інвестиції. Забезпечити себе і країну в цілому", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, процес здешевлення овочів, який тривав декілька місяців, завершився. За два тижні плодоовочева корзина подорожчала вже майже на 14%.

Зростання вартості було досягнуто переважно за рахунок зростання вартості сезонних овочів: огірків і помідорів, які подорожчали на 30% за тиждень.

Певний внесок у зростання вартості кошика зробив і столовий виноград, який подорожчав за тиждень на 40-50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!