"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комуністи зірвали Азарову приватизацію

Вівторок, 1 листопада 2011, 15:11

Верховна рада відмовилася дозволити приватизацію підприємств авіаційної, космічної, соляної промисловості, підприємств, що входять до статутного фонду Державної акціонерної компанії "Хліб Україна".

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту № 8723 проголосували 212 депутатів при мінімально необхідних 226, передають "Комментарии".

Зокрема, проект підтримали депутати з фракцій Партії регіонів і Народної партії.

Під час обговорення проекту закону депутати з опозиції, а також представники фракції Комуністичної партії підкреслювали неприпустимість його прийняття і називали його антидержавним.

Реклама:

Зокрема, вони обурювалися положенням проекту по вирішенню приватизації підприємств авіапрому, залізниці та метрополітену.

Ініціатор законопроекту - Кабінет Міністрів.

Як повідомлялося, крім зазначених підприємств, проектом закону пропонується також дозволити приватизувати підприємства з виробництва основної залізничної техніки, деяких об'єктів портової інфраструктури, майнових комплексів з виробництва вина і лікеро-горілчаних виробів, об'єктів державної системи сертифікації.

Законопроект передбачає виключення з переліку, що не підлягають продажу 675 об'єктів, які були реорганізовані, ліквідовані або втратили ознаки загальнодержавного значення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!