"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Макіїввугілля" оголосило передстрайковий стан

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 10:39

Трудовий колектив ДП "Макіїввугілля" оголосив передстрайковий стан на підприємстві.

Таке рішення було ухвалене 6 жовтня 2011 року на зборах трудового колективу, двадцятитисячний колектив підприємства представляли 206 делегатів від кожної структурної одиниці, передає УНІАН.

Проведення зборів було ініційоване регіональною міською організацією Незалежної профспілки гірників України (НПГУ), Макіївською територіальною організацією Вуглепрофспілки і Асоціацією незалежної профспілки гірників Макіївки.

Учасники обговорили ситуацію, пов`язану з дефіцитом матеріального постачання через недостатнє інвестування коштів у виробництво, недавніми замовними, на їхнє переконання, перевірками КРУ та облпрокуратури, блокадою адміністративної будівлі "Макіїввугілля"  "Беркутом".

Реклама:

Як зазначали виступанти, усі шахти об`єднання економічно привабливі, оскільки мають запаси вугілля, і потрібно лише вкласти кошти, щоб вони успішно працювали.

Зараз таких коштів у ДП немає, оскільки держава фінансує виплату заробітної плати, а на техзабезпечення виділяється дуже мало.

"Дійшло до того, що гірникам доводиться спускатися під землю зі звичайними ліхтариками", - заявили профспілкові лідери.

"На шахтах поступово вибувають лави, але їх нічим компенсувати. Наприклад, на шахті імені Кірова вугільній лаві залишилося працювати до кінця жовтня, а ми замість неї нічого не готуємо, тому що немає фінансування", - заявив голова міської організації НПГУ Макіївки Анатолій Акімочкін.

За підсумками зборів присутні ухвалили "з метою недопущення соціальної напруженості на підприємствах (шахтах) і для вирішення цієї ситуації збори представників трудового колективу ДП "Макіїввугілля" постановили: з 6 жовтня 2011 року оголосити у відокремлених підрозділах ДП "Макіїввугілля" передстрайковий стан".

Як повідомлялося, зараз слідчий відділ облпрокуратури розслідує кримінальну справу за фактом незаконного списання вугілля структурними підрозділами ДП "Макіїввугілля".

4 жовтня 20011 року Донецька облпрокуратура залучила спецпідрозділ "Беркут" для вилучення необхідних документів з адміністративної будівлі "Макіїввугілля".

До складу ДП "Макіїввугілля" входять: шахта ім. В.М. Бажанова, шахта "Калинівська-Східна", шахта "Холодна Балка", шахта ім. В.І. Леніна, шахта "Чайкіно", шахта "Бутовська", шахта ім. C.М. Кірова, шахта "Ясинівська-Глибока" і шахта "Північна", а також шахтоуправління ім. Леніна і шахтоуправління "Ясинівське-Глибоке".

Шахти ДП "Макіїввугілля" за січень-грудень 2010 року виконали на 105,5% річний виробничий план видобутку вугілля і підняли на-гора більше 3,3 мільйона тонн вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: