Фракція Кличка: Попов вирішив донищити парки і сквери Києва

Четвер, 6 жовтня 2011, 16:43

Згідно з проектом Генплану 486,28 га парків та скверів і 733,63 га земель лісового та рекреаційного призначення планують відвести під забудову.

Про це йдеться в заяві депутатської фракції "Удар Віталія Кличка", котру зачитала на засіданні Київради депутат Наталія Новак.

"Кияни остаточно можуть попрощатися із Солом’янським парком, Протасовим яром, парком біля Совських ставків, Лисою горою, схилами бульвару Дружби народів, парком "Аскольдова могила", скверами на Прорізній, Гончара та інших центральних вулицях, Пейзажною алеєю та Сирецьким парком, парками "Крістерова гірка" та "Оболонь", - сказала вона.

Також, за словами Новак, можна буде попрощатися з парками "Троєщина", "Дружби народів", парком Кіото, островом Труханів, численними бульварами, Гідропарком та парком "Перемога", Дніпровською набережною та "Парком партизанської слави".

Реклама:

"Під "ніж" потрапляють всі лісництва, острів Жуків, Феофанія та Конча-Заспа", - наголосила Новак, яку цитує прес-служба.

Депутати закликали Київську адміністрацію зупинитися й не проводити політику, котра призводить до знищення "зелених легень" Києва.

Також фракція оприлюднила список територій, які планується передати під забудову. Його направлять до Кабінету міністрів, аби там не погоджували Генплан столиці.

"Фактично всі земельні ділянки, які роздані попередньою командою у рекреаційних зонах та про повернення яких місту рапортувала команда очільника міської адміністрації, у проекті Генплану не мають статусу рекреаційних. Це називається перерозподіл власності. Замість "молодої команди Черновецького" у Києві з’являється "молода команда Попова", - заявила Новак.

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!