Греки вірять, що банкрутство неминуче

Понеділок, 3 жовтня 2011, 20:47

Греції за підсумками 2011 року не вдасться зменшити дефіцит держбюджету до обіцяного кредиторам рівня, а більшість греків вже не вірить у порятунок країни від банкрутства.

За даними грецького міністерства фінансів, обсяг дефіциту головного кошторису країни-2011 не може бути зменшеним до рівня, про який Афіни домовлялися з ЄС, ЄЦБ та МВФ, передає "Deutche Welle-Україна".

Замість запланованого "мінус" 7,6% від річного ВВП країни очікується "мінус" 8,5%. За прогнозом на 2012 рік, замість показника "мінус"6,5% може бути "мінус" 6,8%.

В Афінах такі результати пояснюють негативною економічною динамікою. У 2011 році спад економіки становитиме 5,5%, йдеться в заяві грецького міністерства фінансів. У 2012 році - від двох до 2,5%.

Реклама:

Раніше у Греції  на 2012 рік прогнозували економічне зростання.

Серед останніх запланованих заходів радикального заощадження очікується також перше за останні сто років скорочення працівників державного сектору - до тридцяти тисяч робочих місць.

За даними грецьких ЗМІ, до кінця 2011 року близько 20 тисяч таких працівників повинні вийти на передчасну пенсію. Найбільші профспілки країни обіцяють запеклий спротив, зокрема, масштабні страйки та демонстрації.

Успіхи у справі заощадження є передумовою для того, щоб Греція одержала наступний транш рятівного кредиту.

Як очікується, міністри фінансів країн єврозони ухвалять рішення щодо наступних восьми мільярдів для Греції на зустрічі 13 жовтня 2011 року.

Тим часом, як засвідчують останні дослідження громадської думки, більшість греків вважають, що банкрутства їхньої країн не уникнути.

Так відповіли 67,3% респондентів під час репрезентативного опитування, проведеного інститутом Kapa Research, повідомляє dpa. Однак навіть і за такого розвитку подій 70% респондентів не хотіли б, щоб їхня країна залишила єврозону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!