Через декриміналізацію Януковича українці не платитимуть податки

Понеділок, 3 жовтня 2011, 16:30 -

Декриміналізація економічних злочинів, яку ініціює президент Віктор Янукович, призведе до того, що українці перестануть платити податки.

Про це урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський сказав у своєму відеозверненні, яке розміщено на сторінці Мінекономрозвитку у соцмережі Facebook.

"У нас прийнято рішення президентом, він хоче декриміналізувати багато чого з економічних статей і перейти на штрафи, на перший випадок. Може це розумно, хоча я вбачаю, що це призведе до того, що люди взагалі перестануть платити податки", - заявив він.

Бродський зазначив, що держава є посередником в грошовому обігу країни: "Якщо підприємці та робітники не стануть платити податки - не буде грошей для виплати пенсій, пільг, зарплатні бюджетникам".

Реклама:

Окрім того, чиновник наголосив, що уряд веде дискусію з підприємцями щодо оподаткування.

"От тільки що прийшли підприємці і кажуть, що ми не хочемо платити податки. Зараз піднімається питання таксистів, вони не хочуть платити за ліцензії. В усьому світі ліцензія на таксі коштує 100 тисяч доларів, у нас - 200 тисячі гривень! І не хочуть навіть це платити", - підкреслив Бродський.

На переконання урядовця держава повинна змушувати суб'єктів економічної діяльності сплачувати податки.

"Існує держава, яка повинна брати на себе відповідальність, і без батога нічого не буде", - сказав він, додавши, що українці не люблять владу.

"Люба влада, яка не прийде - Ющенко, Тимошенко, Янукович, Яценюк чи Гриценко. Завжди тільки приходиш до влади - тебе не будуть любити", - сказав Бродський.

Як повідомлялося, Янукович вніс у Верховну раду законопроект про декриміналізацію економічних злочинів.

Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності)" передано на розгляд керівництву, повідомляє офіційний сайт парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: