Євразес вже чекає від України десятки мільйонів доларів

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 16:52

Євразійський банк розвитку (ЄАБР) чекає від уряду України лист-заявку на участь, як у капіталі банку, так і в Антикризовому фонді ЄврАзЕс, коштами якого управляє ЄАБР.

Про це заявив журналістам голова правління ЄАБР Ігор Фіногенов під час Фестивалю "Євразійського банку розвитку" що відбувається сьогодні в Астані, повідомляє УНІАН.

"Ми чекаємо лист. Я не бачу жодних перешкод з нашого боку, щоб прийняти Україну в учасники банку і фонду", - сказав він.

Щодо розміру внеску, який Україна може зробити, банкір відзначив, що це справа України, але він має співвідноситися з розміром її економіки.

Реклама:

"Мені здається, що внесок має бути гідним, на рівні десятків мільйонів доларів", - сказав він.

За словами Фіногенова, ЄАБР вже надав Києву список із близько 20 проектів на загальну суму близько 2 мільярдв доларів, які банк може прийняти до вивчення на предмет фінансування.

Голова правління конкретизував, що в першу чергу йдеться про проекти, пов`язані із суднобудуванням, авіабудуванням і логістикою продуктів сільськогосподарського виробництва.

Євразійський банк розвитку є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном у січні 2006 року.

Статутний капітал ЄАБР перевищує 1,5 мільярда доларів. Державами-учасниками банку є Російська федерація, Казахстан, Білорусь, Таджикистан, Вірменія і Киргизька Республіка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!