Італія зав'язнула у пенсійній реформі

Вівторок, 25 жовтня 2011, 10:04

Кабінет міністрів Італії, від якого країни єврозони чекають термінового схвалення заходів щодо скорочення держборгу, за підсумками екстреного засідання в понеділок не оголосив про прийняті рішення.

Прем'єру Сільвіо Берлусконі та його партнерам по урядовій коаліції не вдалося прийти до компромісу щодо пенсійної реформи, повідомляє Financial Times.

Зокрема, партнери по урядовій коаліції не підтримують пропозиції щодо підвищення пенсійного віку до 67 років. Очікується, що уряд проведе ще одне засідання у вівторок.

Позиції прем'єра Берлусконі ослаблені скандалами та судовими процесами; внутрішні протиріччя заважають кабінету прийти до єдиних рішень. Все це підриває довіру інвесторів до Італії, зазначає видання.

Реклама:

Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель, стурбовані загрозою розповзання європейської боргової кризи. На вихідних вони зажадали від Італії вжити заходи із скорочення держборгу і стимулювання зростання економіки, щоб відновити довіру до країни з боку інвесторів.

Як відомо, держборг Італії становить 120% ВВП, і країна стала останнім часом новою метою атак спекулянтів.

У той же час обсяг держборгу Італії, що наближається до 2 трільйонів євро, робить зовнішню допомогу їй практично неможливою, враховуючи обмеженість ресурсів Європейського фонду фінансової стабільності.

У понеділок Берлусконі заявив, що Італія не має наміру приймати повчання від Європи, пише The New York Times.

"Ні в кого не повинно бути підстав для страхів щодо третьої найбільшої економіки Європи", - заявив він.

За повідомленнями італійських ЗМІ, СБерлусконі хотів би представити у середу на саміті в Брюсселі плани з підтримки зростання італійської економіки та консолідації бюджету.

Інтерфакс-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: