Після боротьби з бідністю депутати взялися за еротику

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 12:35

Закон, що обмежує доступ дітей до еротики на телебаченні та інтернет-просторі потрібен.

Вважають більшість опитаних парламентарів, повідомляє UBR.

Парламентарі замислились над потоком еротики, що заполонила український теле- та інтернет-простір.

За обмеження вільного доступу дітей до такої продукції проголосували понад 270 народних обранців. У кожного своє уявлення про те, що потрібно обмежити.

Реклама:

"Еротикою, ну це, розумієте, еротика - це краса тіла, яка повинна мати, звичайно, межу", - розповідає народний депутат Василь Кравчук.

"Вне всякого сомнения, нельзя показывать половой акт, нельзя показывать четко, отличие эротики от порнографии, не должны быть видны половые ну…э…это общеизвестные истины", - намагається сказати слова вголос народний депутат Юрій Гайдаєв.

"Еротикою – оце дівчина, яка зі мною разом в кроваті. Оце і еротика, і секс, і порнографія, і все на світі", - бравує народний депутат Олег Ляшко.

Але показувати "все на світі" по телевізору пропонують лише до шостої ранку та після 11 вечора.

Якщо Нацкомісія з моралі визначить таку продукцію, як еротичну, її не можна буде використовувати у рекламі, комп'ютерних іграх, мобільному контенті, орієнтованому на дітей.

"Десь перейшли ту межу суспільної моралі, показують те, що, коли ти сидиш з дитиною, з дорослою дочкою, якій за 20 років, і дивися телевізор, мені якось неловко поруч з нею сидіти, я іду в іншу кімнату", - зізнається народний депутат Олександр Стоян.

Утім, на думку окремих парламентарів, такий закон обмежуватиме права українців.

"Хто може виколупати оце, оце - частина людського життя. І часто саме у цій частині людина проявляється якоюсь іншою", - мріє народний депутат Володимир Яворівський.

Автори документа не визначили, що саме вважати загрозою для суспільної моралі.

Кажуть, поняття еротики сформулювали ще в епоху Середньовіччя. А взагалі, окрім Національної комісії з питань моралі, головним контролером у доступі неповнолітніх споживачів до такого продукту мають стати батьки.

"Держава ніколи не замінить батько та матір. Ми можемо тільки порекомендувати окремі сайти. З огляду на це, є ще головні два високопосадовці біля дитини – татусь і мамуся, які повинні виконувати свої батьківські обов’язки", - радить народний депутат Лілія Григорович.

Та зміни до закону передбачають і багато інших заходів. Вони хоч і не викликають резонансу в суспільстві, та все одно надзвичайно значущі.

"Усіх цікавить еротика, а Національну комісію з питань захисту суспільної моралі цікавлять у першу чергу інші проблеми, важливіші, на мою думку. Такі, як попередження пропаганди національної і релігійної ворожнечі, попередження пропаганди алкоголю і тютюнопаління, такі, як попередження розповсюдження насильства і жорстокості", - заявив голова Національної комісії з питань захисту моралі Василь Костицький.

Разом з тим, аби втілити законопроект у життя, знадобляться бюджетні кошти. Зокрема, на проведення профілактичних заходів. А також для створення єдиної спеціалізованої бази даних про стан суспільної моралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: