"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов поглинає "Запоріжсталь" та її акціонерів

Вівторок, 18 жовтня 2011, 19:56

Український гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" може викупити "Запоріжсталь".

Про це повідомляється в поширеному на Лондонській біржі фінансовому звіті холдингової компанії Metinvest BV, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, в повідомленні говориться, що "Метінвест" за 416 мільйонів доларів може викупити 50% в "Індустріальній групі", яка володіє більше 50% акцій ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", до 4 серпня 2012 року.

Згідно з повідомленням, до цього терміну дійсний опціон на придбання решти 50% в "Індустріальній групі". При цьому сам опціон був придбаний за 30 мільйонів доларів.

Реклама:

У звіті йдеться, що група "Метінвест" спільно з іншими інвесторами придбала частку в 50% в "Індустріальній групі" в липні 2011 року, її вартість становила 416 мільйонів доларів.

При цьому вартість придбаної частки в 24,9% "Індустріальної групи" становила 208 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, група "Метінвест" вступила в гірничо-металургійний бізнес групи "Індустріал", що включає в себе, в тому числі, управління і володіння сторонами більше 50% акцій комбінату "Запоріжсталь".

Для реалізації поставлених цілей група "Індустріал" продає групі "Метінвест" 50% відповідних активів групи "Індустріал", а також уклала угоду про управління спільним бізнесом.

Крім того, групі "Метінвест" надано опціон з викупу решти 50% в гірничо-металургійному бізнесі групи "Індустріал".

Midland Resources Holding Limited (Великобританія), якою на паритетних засадах володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, в травні 2010 року продала до 50% акцій "Запоріжсталі" через російську інвесткомпанію "Трійка Діалог".

Офіційно кінцевий покупець частки Midland в "Запоріжсталі" був невідомий.

Українські ЗМІ повідомляли, що Шифрін і Шнайдер продали свою частку в комбінаті, близьку до 50%, групі російських інвесторів, інтереси яких представляли Внєшекономбанк та ІК "Трійка Діалог".

ВАТ "Запоріжсталь" - одне з найбільших в Україні металургійних підприємств. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: